Naar boven

Colberts & Blazers

Er zijn geen resultaten gevonden voor de zoekopdracht.
Verder winkelen

Colberts en blazers zijn de smaakmakers

Colberts (of misschien lees je liever kolberts) zijn de smaakmakers van een formeel tenue. Zeker de laatste jaren is dat duidelijk door de nadruk op afwerking en details. Met knopen, naden, pochetzakjes, voering en manchetten worden opvallende items toegevoegd. Ze mogen zelfs overdreven contrasterend zijn, in meerdere kleuren naast elkaar verwerkt en in een opvallende uitvoering. Dat is de winst van de Italiaanse modestijl die in Nederland al jaren geleden zijn intrede deed. Feitje; eigenlijk is een jasje met een bijpassende broek een kostuumjasje en mag je dit geen colbertje noemen (ssst).

Steeds vaker gedragen op jeans

Een blazer of colbert wordt zowel op pantalons als jeans gedragen. Afhankelijk van de gelegenheid, wordt gekozen voor een (in)formele combinatie. Wat nu precies het verschil is tussen een colbert en een blazer daarover bestaan verschillende meningen. Feit is dat beide jasjes tegenwoordig slanker worden gesneden. Net als de bijpassende broeken. Denk bij de aankoop goed aan de breedte van de schouders en de lengte van het jasje. Het beste is om hier een goed advies in te krijgen. Bijvoorbeeld door een van onze specialisten in onze winkel in Tubbergen.

Snel online in een net colbert

Snel een colbert nodig voor een nette gelegenheid? Dan hebben we ook online enkele mooie blazers en colberts voor je klaar hangen van Blue Industry en Cast Iron. Bestel je vandaag voor 22.00 uur? Dan heb je jouw colbertje de volgende dag in huis (we leveren niet op zondag en maandag). Dat is makkelijk bij een onvoorziene gelegenheid of als je er net achterkomt dat je nogal krap in jouw colbertje(s) zit. We wensen je vast veel draagplezier.