Naar boven

Voorjaarskleuren 2016

Door Derksen Mode - 14 maart 2016 - Nieuwe collectie , Trends
Blauw is een van dé trendkleuren voor voorjaar- en zomer 2016

En dat komt heel goed uit. Want blauw is een van de makkelijkste kleuren om te combineren. Het hele gamma aan blauwe kleuren combineert goed met zwart/wit, maar ook met felle kleuren zoals rood, geel en groen.

Natuurlijk speelt demin wederom een belangrijke rol. De jeans en denimjasjes zijn de afgelopen jaren alweer helemaal teruggekomen in het modebeeld. En daar is dit voorjaar geen uitzondering op. Denim is hot. De toepassing in kleding is wel heel anders geworden. Patronen met strepen en stippen, dye en batikvarianten en ook gebleekt zie je in heel veel collecties.

 
 
Ook de andere blauwen, zoals koraalblauw, diepzeeblauw en heel donker (nautisch) blauw zijn overduidelijk aanwezig. Deze laatste past uiteraard ook goed in de nautische trend. Tropisch blauw, zoals het koraalblauw en de diepzeeblauw zie je vooral in de hele tropische prints. Bladerprints nu eens niet in het standaardgroen, maar juist in blauwtinten zoals indigo en blauwe tinten die bijna tegen groen aanliggen. 
 
Bron: patternbank.com
 
Groen dat bijna geen groen meer is, zoals het deep sea green

Een van de kleuren die tegelijk erg aanwezig is, maar bijna niet opvalt is groen. De versies groen die je veel in de mode ziet dit voorjaar zijn namelijk die groenen die je bijna niet als zodanig herkent. Poedertint groen, of bijna grijs-groen en nailpolish groen met een metallic tintje. 


 


 

Met name de collecties van Expresso en Maison Scotch bedienen zich van een groenassortiment dat bijna niet meer groen lijkt te zijn. Maar laat je niet foppen, het is het wel. Vooral de zeegroen die zo dicht tegen grijs aan ligt, combineert juist met dit grijs heel mooi. Maar ook leatherlook zwart, gewoon zwart en wit past hier heel mooi bij. Pas bij het wit wel op, dat er naast het wit en zeegroen ook wat contrast in zit met donkergrijs of zwart. Anders wordt het geheel al snel te vlak.

En deze mag je echt niet vergeten: Rood Zwart Wit (met een vleugje blauw)

 De trend van dit voorjaar bij uitstek. De kleuren wit, rood en zwart. In combinatie met elkaar, maar ook zonder elkaar kunnen ze goed bestaan. Je ziet het in allerlei uitvoeringen en in grappige combinaties. Zorg bij een combinatie ervoor dat er in ieder geval 1 element inzit dat grafisch of in kleur opvalt.

Dus een bijzondere print die de rest omhoog haalt. Of juist een kleur die het geheel meetrekt. Anders loop je de kans dat het wat vlak wordt van kleur. Met een goede sjaal, een mooi jasje, bijzondere pumps of een opvallende tas kom je er al snel. 

Bron: Fashionisers.com
 
Grijze muizen en het saaie wit? Dit voorjaar zeker niet!

Grijs en wit zijn zulke mooie kleuren in de mode. Want er kan zo mooi mee gespeeld worden, zeker als er verschillende materialen met elkaar gecombineerd zijn. En als er dan met dessins en met metallics of glans gewerkt is...nog mooier. Dit voorjaar zijn het vooral deze kleuren die voor contrast zorgen tegen het zwart aan. Ook met blauw is het heel mooi combineren. Door de effecten van kant, haaksels en breiwerk doet het ook nog eens heel vrouwelijk en luchtig aan. Goed voor deze zomer dus!

Bron: Fashionisers.com