Naar boven

Trends 2018: Prints are here to stay

18 december 2017 -
Het perfecte moment om in de uitverkoop nog wat juweeltjes in de wacht te slepen is nu. En dan moet je dat ook heel slim doen. Twijfel in ieder geval niet langer over die sweater die je al langer wilde of dat jasje dat je eerst nog iets te duur vond. Daar is je oog al vaker opgevallen, dus zal dat in ieder geval geen miskoop worden.

Maar kijk ook slim naar kleding die je nu nog heerlijk 2 a 3 maanden en daarna ook de volgende winter zo weer door kunt dragen. Denk je dat je dan neutrale, rustige kledingstukken moet kopen? Nee, gelukkig dus niet. Heel veel opvallende trends blijven dit jaar in de mode. 

Dierenprints

Animal prints blijven, vooral de panterprint zie je ook in de mode van het komende najaar. Soms zelfs nog iets opvallender dan nu, in felle kleuren of uitvergroot. Dit geldt voor de collecties van alle merken van Expresso, Sisters Point tot aan Gerry Weber, Taifun en Isabell. 

Bloemenprints

Ook bloemen gaan we weer heel veel zien in 2018. Vaak door print-ontwerpers zo bewerkt met allerlei effecten dat ze bijna onaards zijn. Veel Engelse tuinen en Oosterse tuinen zijn de inspiratie. Je ziet dit niet alleen in de klassieke mode, maar ook heel veel in de jongere mode terug komen.

Teksten

Tekstprints zijn zoals de buttons in de jaren tachtig met provocerende kreten. Kleding wordt in 2018 nog meer gebruikt om meningen te uiten of duidelijk te maken wat je overtuigingen zijn. Uiteraard geldt dit meer voor de jongere mode, maar ook merken gericht op 35+ laten zien dat deze trend niet aan hen voorbijgaat.

De HV Polo pantertuniek draag je lang door omdat het een luchtige tuniek is voor overgangsweer. Ook in het najaar blijft de tuniek prima draagbaar bij de dan verkochte modetrends. Expresso trui Peline is met de uitvergrote bladerprint zelfs iets voor op de trends, deze kan in het najaar zo weer uitgebracht worden. Gerry Weber blouse met de dotprint is ook ondanks de uitgesprokenheid binnen de trends van dit jaar tijdloos te noemen. 

Zoe Hong is een ontwerpster en vlogger uit New York, ze publiceert regelmatig how-to's voor kledingontwerpers. Deze gaat over het zelf tekenen van panterprints.