Naar boven

Slim de winter in door te layeren

Door Derksen Mode - 15 november 2017 - Trends

Layeren is de manier om je outfit spannender te maken. Het toevoegen van een laag onder een sweater zorgt er vaak net voor dat de aandacht naar een ander punt wordt getrokken, of dat een kleur meer uitkomt. Bij mannen kan het dragen van een opvallend overhemd met een hippe print onder een vest er net voor zorgen dat de combinatie een stuk jonger wordt.

Layeren is niet alleen leuk vanuit modisch oogpunt. Het maakt het in de winter ook een stuk makkelijker om je naar elke situatie te kleden. Een stukje lopen? Laagje uit. Lang achter de computer zitten? Laagje aan. 


Bij het dragen van een vest kun je de strakkere optie kiezen met het bovenste overhemdknoopje dicht en het vest tot aan boven toe dichtgeritst. Of de sportievere versie waarbij beide enigszins openstaan. En er een colbert overdragen maakt de outfit direct een stuk formeler en netter en toch sportief. 


Een op zich al gave sweater kun je nog verder verfijnen door er een koltruitje of blouse onder te dragen. Zeker als je kort haar hebt, is het soms fijn om de 'blote' hals te verstoppen achter een kol of een grote strikblouse zoals je hieronder ziet. 


Ideale layer-items in onze collectie zijn:

Met basics zoals een zwarte blazer of koltrui heb je alle mogelijkheden voor layeren. Maar je outfit wordt pas spannend als je dit combineert met een kledingstuk met opvallende print of in een opvallende kleur. Je ziet dan ook de verschillende lagen beter, waardoor het effect optimaal is. 

Ook over de sweater zijn laagjes mogelijk, een lang vest of een mouwloos vest. Een blazertje met opstaande kraag. Of een ruimvallende blouse. Het meest ideale layer-item? De grote ponchoshawl. Altijd makkelijk om en weer af, naar gelang je activiteit en hoe warm je je voelt. 


Maison Scotch
is dit najaar de 'master of layering'. Duidelijk geinspireerd door landen als Bolivia, Peru en Chili werken ze met grote poncho's, veel wol, felle warme kleuren en opvallende riemen. De stijl Gaucho-grunge staat voor laagjes in oversized jassen, plaid-patronen en overhemden gemaakt van nieuwe hennep blends.

 

Lees ook snel ons blog over alle najaarstrends zodat je helemaal bij bent in kleur, print & beste combinaties.