Naar boven

Italiaanse overhemden en dress shirts

Door Derksen Mode - 11 februari 2016 - Trends

En daar komt hij weer, onze uitspraak: 'Kleding maakt de man'. En hoewel het een beetje afgezaagd en oubollig kan klinken: het is toch echt zo. Iemand die verzorgd en stijlvol gekleed op een sollicitatiegesprek komt geeft daarmee een statement. Hij heeft er tijd aan besteed, over zijn voorkomen nagedacht en hij hecht waarde aan wat de ander van hem denkt.

 

 
De gekozen outfit zegt veel over een man. En natuurlijk maakt het ook nog uit voor welke omgeving je je kleedt. Werk je in een zakelijke omgeving met een behouden klantenkring, dan zul je eerder kiezen voor een rustige uitstraling. Werk je in een innoverend of creatief bedrijf, dan zul je meer uiting kunnen brengen in je kleding.

Ben je vooral vaak in een casual omgeving? Dan kies je een shirt dat past bij een casual look. Of je draagt het casual door de manchetten om te slaan en het bovenste knoopje los te laten.

Een beetje durf in je outfit

Overigens kun je ook in een zakelijke omgeving een beetje spelen. Bijvoorbeeld met een lichtblauw overhemd, waarvan de binnenzijde van de kraag een opvallende contrasterende kleur of print heeft. Ingetogen, maar toch een beetje gedurfd. En ook de knopen kunnen bij een verder rustig overhemd net wat spanning brengen.

 

Getailleerde snit

De shirts en overhemden zijn tegenwoordig steeds meer getailleerd. Aangesloten waardoor je een slanker silhouette ziet. En daarvoor hoef je geen maat Small te zijn. Ook voor de grotere maten zijn de shirts aansluitend en kleden ze mooi af. Probeer Slim Fit (extra slanke pasvorm) of Tailored Fit (slanke pasvorm) eens in de winkel als je altijd wijd draagt. Je zult verrast zijn over het effect. Maar voel je je er niet prettig in, ga dan voor een regular of straight fit, want uiteindelijk is het draagcomfort ook belangrijk. Je hebt niets aan een overhemd dat alleen op een hanger hangt.         

Opvallende extravagante prints

Van bolletjes tot psychedelische figuren tot vetplantachtige vormen, je ziet ze allemaal terugkomen in prints op shirts en Italiaanse overhemden. Steeds als je denkt dat er niets nieuws bedacht kan worden zie je geweldige soms bijna extravagante ontwerpen langskomen. De ontwerpers van dress shirts halen veel inspiratie uit de prints op shirts en truien. Net als in de damesmode zie je de vintagestijl en natuurlijke invloeden terug. Allemaal onderdeel van de hang naar de fifties, duurzaamheid en oude waardes als ambacht en nijverheid.

 

Een goed advies

De pareltjes van onze favoriete merken vind je op deze webshop. Maar als je graag een goed advies wilt qua pasvorm, kleur en combinatiemogelijkheden, dan nodigen we je van harte uit in onze winkel in Tubbergen. Daar kun je met een personal shopper uit de verschillende collecties de beste outfit samenstellen. Toch liever lekker vanaf de keukentafel of bank bestellen? Dat kan eenvoudig en gemakkelijk, en besteld voor 19.00 uur is de volgende dag (behalve zon- en maandag) in huis.