Naar boven

Hoe kleed je je voor een borrel?

Door Derksen Mode - 14 december 2015 -

Kleding maakt de vrouw

In 1980 vond de kreet power dressing zijn oorsprong. Je kleden naar de macht of deskundigheid die je uit wilt stralen. De etiquette is tegenwoordig in de meeste bedrijven een stuk minder strak geworden. Zeker als het de dames betreft. Mantelpakjes en strakke maatpakken voor vrouwen zijn al een stuk minder makkelijk verkrijgbaar. Dat zegt al een boel. 

Expresso

                   

 Toch blijft 'kleren maken de man' of in dit geval 'de vrouw' een belangrijk spreekwoord. Het is nou eenmaal een feit dat de eerste indruk telt. En ook als je al langer meeloopt wordt je serieuzer genomen als je je kleedt naar wat je moet uit stralen. En kleed je je goed, dan voel je je over het algemeen ook sterker en heb je meer zelfvertrouwen.

In de tijd van de borrels, of het nou voor Kerst is of de Nieuwjaarsborrel, komt daar een kleine uitdaging bij. Hoe kleed je je voor de dag en zorg je dat je er op de aansluitende borrel net even wat feestelijker uitziet?

Van de dag naar de avond

Genoeg mogelijkheden hebben we voor je. Denk bijvoorbeeld aan de strakke zwarte pantalon of leatherlook skinny. Met een feestelijke bordeauxrode, champagnekleurige of witte blouse en erover een nette blazer. Bij de borrel gaat het jasje uit, knoop je de blouse een knoopje of twee los en je hangt een mooie ketting of sjaal om.

      

 Foto's: style-advisor.com


Dressed to kill

Wil je overdag al graag je mooie jurk aan, kies dan voor een donkere panty. Deze maakt de outfit zakelijker dan een doorzichtige panty. Een leuke twist, verwissel voor de borrel de donkere panty voor een glanspanty.

Een tikkeltje sexy of juist de zakelijke look

Ben je in het bezit van een sexy jurkje met open rug en wil je deze graag aan? Overdag een net jasje erover. 's Avonds het jasje uit en je steelt de show. Bedenk wel of dit jurkje bij de bedrijfscultuur past en je niet shockeert. Uiteindelijk moet je de volgende dag wel weer serieus aan het werk.

Of wil je ook 's avonds je zakelijke look behouden? Daar is niets mis mee. Want ook in die nette pantalon en dat zakelijke jasje kun je volledig meedraaien in Kerstsferen. Let dan wel op je kleurcombinatie. Kies voor roodtinten, of zwart-wit. Dan pas je helemaal binnen de feestelijke trends.

                                                          

                                                                                                                                                             Foto: glamradar.com