Naar boven

De voorjaars- en zomertrends van 2017

Door Derksen Mode - 31 januari 2017 -

Jungle fever

Enorm opvallend zijn ze; de jungle prints in de zomercollectie. Erg uitgesproken met veel tropische bloemen en vogels. Alle felle en heftige groentinten komen voor. Maar ook zijn er veel bladerdessins in rustiger groen. De kleur wordt gecombineerd met khaki, blush-kleuren en veel geel.
Expresso urban jungleExpresso's Urban Green

De opvallende prints vind je niet alleen op blouses, jassen en tops, maar ook op broeken en rokken. Helemaal nieuw is het kimono-jasje, meestal met prints van exotische bloemen of vogels. Ook zie je het kimono-jasje in legergroen of met dierenprints. Een musthave voor de komende zomer. Dept heeft een aantal bijzonder prints in de collectie, zoals deze blouse met luipaardmotief en dit vest met een vergelijkbaar luipaardmotief.

Dept voorjaar 2017
 
Dept Camo prints

In de Nederlandse driekleur

Het mooie rood-wit-blauw van de Nederlandse driekleur is volop aanwezig. Maritiem, nostalgisch, maar ook in moderne uitvoering: de kleuren blijven vooral in combinaties verrassen. In de maritieme uitvoering vind je veel strepen, grote knopen, ankers en bootjes.

Maar juist de prints van zeevogels en vissen en de combinatie met gele accenten, army-details, off-shoulder-tops en leuke details maken het vernieuwend en modern. Opvallende accessoires, veters en all-over prints maken de klassieke 3-kleur compleet. 

Tips uit deze trends: deze Expresso jurk Anneke met bijzonder streepdessin en Expresso vest Amber

Expresso's Silver Linings

Sportieve mode

Sneakers, zomen met vetersluitingen, biezen langs de pijpen, metallics, witte jasjes, mesh-tops en brede banden en strepen, dit zijn allemaal invloeden uit de sport die we terug zien in de zomer. Vaak met een twist of in een retro-toepassing.

Vooral de fifties-jurkjes en jerseys zijn het passen waard. Zowel klassiek als sportief zijn ze te dragen. Typische kleuren uit deze trend zijn blauw, zwart, wit, oranje en geel. 

Kijk bijvoorbeeld eens bij de collectie van Dept en naar deze items: zwart bomberjack van Tramontana en blazer Agnes van Expresso

Dept trend voorjaar 2017
Dept Women voorjaar 2017
 

Humor en kleur

Dit is zeker de opvallendste modetrend van de zomer. Niet helemaal nieuw, maar vol nieuwe elementen. De nadruk ligt op opvallende badges, grote teksten, felle kleuren en humor. De hele trend komt voort uit het verlangen te communiceren met je kleding en je uiterlijk. Zowel letterlijk met teksten, alsook figuurlijk door de combinaties van kleuren, items en de details met geborduurde patches, buttons en stickers.

Zoals bijvoorbeeld dit bomberjack van Maison Scotch

Dept women zomer 2017
Genoeg geïnspireerd? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan onze winkel. We helpen je graag met een goed advies.